Obiective turistice Bucuresti

Bucurestiul va fi cu siguranta cel mai bun start al calatoriei voastre in Romania. Bucurestiul este un oras viu, tentacular, caleidoscopic, pestrit si violent contradictoriu. Povestea sa este cea a unui oras care a lasat mereu o impresie puternica asupra celor care au locuit in el sau doar s-au aflat in trecere si care e plina de rasturnari de situatie, tragedii si lupte eroice.

A devenit capitala Principatelor Unite in 1862. De atunci a suferit schimbări continue, devenind centrul scenei artistice, culturale si mass-media romanesti. Arhitectura eleganta si atmosfera sa urbana i-au adus in Belle Époque supranumele de „Micul Paris”.

Bucurestiul, capitala Romaniei, este cel mai mare oras si principalul centru politic, administrativ, economic, financiar, bancar, educaţional, ştiinţific şi cultural al tarii. Fiind a sasea capitala europeana ca marime din Uniunea Europeana, Micul Paris ofera o multitudine de variante pentru a va petrece timpul liber. Desi recunoscut pentru viata de noapte, Bucurestiul este un oras ce trebuie descoperit prin plimbare, oferind numeroase obiective turistice, fiind totodata si centru de cumparaturi.

Ar fi o pierdere sa treceti prin Bucuresti fara sa vedeti macar o parte din ce va propunem in continuare.

1.    Centrul vechi
Cu siguranta, Centrul Vechi va fi primul loc unde va veti opri in calatoria voastra prin Bucuresti. Aici veti gasi unele dintre cele mai vechi monumente din capitala, dar si zeci de stradute cu baruri si cluburi pline de viață. Aceste lucruri fac ca aceasta mica parte din Bucuresti sa transforme vizita dumneavoastra in Bucuresti in una vibranta. In ultimii ani, Centrul vechi a devenit, dupa cum afirma si jurnalistii de la BBC, un "cartier pietonal incantator, in care exista suficient de multe distractii care sa te tina ocupat in timpul zilei si suficient de multe baruri si cluburi pentru a te tine treaz intreaga noapte".
Adresa: Sos. Lipscani

2.    Biserica Stavropoleos
Aceasta mica biserica este una dintre cele mai frumoase din oras. A fost construita în 1724 de calugarul grec Ioanichie,  in timpul domniei fanariote a printului Nicolae Mavrocordat. 
Biserica este reprezentativa pentru stilul brancovenesc, care imbina elemente otomane si din Vest, impreuna cu forme arhitecturale traditionale romanesti. Interiorul este la fel de frumos, cu sculpturi si picturi pe lemn si piatra si fresce.
Adresa: Intersectia Str. Postei cu Str. Stavropoleos

3.    Pasajele Villacrose si Macca
Pasajele Villacrosse sMacca sunt doua alei pietonale acoperite cu sticla si fier forjat, care gazduiesc magazine, cafenele si restaurante. Ele au fost construite la sfarsitul secolului 19.
Adresa: Intrare din Calea Victoriei , viz-a-viz de sediul Politiei si de la Strada E. Carada

4.    Hanul lui Manuc
Hanul lui Manuc este cel mai bine conservat han vechi din Bucuresti. A fost construit in jurul anului 1808 pentru a adaposti comerciantii care treceau prin zona. Hanul este, de asemenea, una dintre cladirile istorice din Bucuresti. In prezent, Hanul lui Manuc este folosit ca hotel-restaurant si winecellar.
Adresa: Str Franceza, nr. 64

5.    Baneasa Shopping City
Sunteti in cautarea celui mai la moda loc pentru a va face cumparaturile, pentru a lua masa sau pentru distractie? Puteti merge la Baneasa Shopping City, "orasul" modei si al distractiei din Bucuresti. Peste 300 din brandurile dumneavoastra preferate va asteapta pentru a va bucura de cele mai noi colectii pentru femei, barbati si copii.
Adresa: Sos Bucuresti-Ploiesti, nr. 42D

6.    Parcul Herastrau
Situat in partea de nord a capitalei, Parcul Herastrau se intinde pe o suprafata de aproape 200 de hectare, de-a lungul lacului cu acelasi nume.  Este cel mai frumos parc din Bucuresti, cu o multime de alei umbrite, care te imbie la o plimbare prin natura, cu numeroase cafenele in aer liber, precum si barci pentru a te plimba pe lac. Parcul Herastrau numara printre atractiile sale: un teatru de vara, pavilioane de expozitii, cluburi nautice si de sport, cafenele, cluburi si restaurante, un hotel si multe alte facilitati. Lacul Herastrau este utilizat pentru agrement, pescuit sportiv, sporturi nautice si navigatie. Parcul Herastrau este locul ideal unde se poate practica aproape orice gen de sport si are zone pentru odihna si cultura si zone destinate sportului si distractiilor.

7.    Gradina Cismigiu
Parcul Cismigiu este cel mai vechi parc din Bucuresti si un loc minunat pentru a va plimba si bucura de linistea pe care aveti nevoie sa o simtiti, din cand in cand, atunci cand va aflati intr-un oras agitat. 
Adresa: Bd. Regina Elisabeta

8.    Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”
Muzeul Satului a fost infiintat in 1936 si conține peste 300 de case de lemn, mori de vant, biserici etc. din toata tara. Daca nu aveti de gand sa vizitati zonele rurale din Romania - si chiar daca ati face-o – nu ar trebui sa ratati acest muzeu, care este unul dintre cele mai mari de acest gen din Europa .
Adresa: Sos. Kiseleff, nr. 28-30

9.    Muzeul National al Taranului Roman
Colectia include 18000 de piese de ceramica si 20000 exemple de rochii nationale din toata tara, precum si covoare, icoane, mobila, fotografii si filme documentare despre obiceiurile vietii rurale. Dar ceea ce il face special este modul in care colectia este amenajata; muzeul seamana mai mult cu o galerie de arta decat cu un muzeu.
Adresa: Sos. Kiseleff, nr. 3

10.    Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa"
Patrimoniul muzeului este format din peste 2 milioane de piese, grupate in diferite colectii zoologice, paleontologice, de minerale si roci si etnografice. Neputand fi expuse toate deodata, o parte din ele folosesc pe rand expozitiilor temporare, cea mai mare parte ramanand in sertare pentru a folosi ca baza pentru un larg evantai de cercetari in domeniul stiintelor naturale.
Grigore Antipa devine director in 1893 si va conduce Muzeul timp de 51 de ani. Dupa 1933, institutia ii va purta numele.
Adresa: Sos. Kiseleff, nr.1

11.    Arcul de Triumf
In nordul Bucurestiului, de-a lungul Soselii Kiseleff se afla Arcul de Triumf din Bucuresti. Modelat asemanator Arcului de Triumf din Paris, structura sa a fost ridicata in 1935-1936 pentru a comemora crearea Romaniei Mari din 1918.

12.    Sala Palatului 
A fost construita in 1960. Este amplasata in spatele Muzeul National de Arta (fostul Palat Regal). Cladirea a fost folosita pentru a gazdui cinci ani Congresul Partidului Comunist. Astazi este folosita ca un loc ce gazduieste concerte mari si expozitii.
Adresa: Strada Ion Campineanu, Nr.28

13.    Piata Victoriei
Este, de departe, cea mai faimoasa strada unde iti poti face cumparaturile in magazine ale marilor case de moda. Daca vreti sa aruncati un ochi la noile colectii ale unor designeri celebri, Piata Victoriei este cu siguranta locul potrivit.  
Primul drum din Bucuresti, Drumul de Lemn, a fost de fapt actuala Calea Victoriei. In trecut, strada era pavata cu trunchiuri de copaci.

14.    Piata Universitatii
In ultimii 15 ani,  Piata Universitatii s-a dovedit a fi un punct de intalnire a poporului pe timp de criza natională, dar si in vremuri de sarbatoare: oamenii s-au adunat aici in timpul revolutiei din 1989 si la evenimentele triste din iunie 1990 si vor continua sa se adune aici de fiecare data cand echipa nationala de fotbal a Romaniei castiga un meci important sau cand simt nevoia sa se adreseze reprezentantilor statului. 

15.    Piata Unirii
Piata Unirii este locul unde incepe centrul Bucurestiului. Doua dintre cele mai mari linii de metrou din Bucuresti se intersectează aici, iar Piata gazduieste si unul dintre cele mai mari si vechi magazine ale orașului, Unirea.

16.    Ateneul Roman
Daca aveti ocazia de a participa la un spectacol la Ateneul Roman, nu ezitati! Cu un interior elegant, Ateneul este una dintre cele mai pretioase pietre arhitecturale ale Bucurestiului.
Adresa:  Str. Franklin, nr. 1-3

17.    Teatrul National
Cladirea asezata pe unul dintre colturile Pietii Universitatii este Teatrul Național. A fost construita in 1973, dupa planurile unui grup de arhitecti romani. Vechea cladire a Teatrului National a fost distrusa in timpul celui de-al doilea război mondial. Initial, cladirea a avut o fatada diferita, modelata dupa arhitectura manastirilor din Moldova, dar in 1984 a fost renovata si a luat forma masiva actuala. Teatrul este compus din 4 sali de spectacol.
Adresa: Bd. Nicolae Balcescu, nr.2

18.    Casa Poporului
Nu puteti parasi Bucurestiul fara ca inainte sa faceti o vizita la Palatul Parlamentului, cunoscut, de asemenea, sub denumirea de Casa Poporului. Este, fara indoiala, cel mai faimos reper al perioadei comuniste din Romania. Este una dintre cele mai impresionante si controversate constructii din lume. Cea de-a doua cea mai mare cladire de pe planeta, dupa Pentagon, Palatul Parlamentului se intinde pe o suprafata de 370.000 de metri patrati si are o inaltime de 84 de metri. 
Peste 1.000 de camere impodobite cu decoratiuni realizate din cele mai bune si scumpe materiale, inclusiv metale rare si peste 700 de candelabre de cristal, ca sa nu mai vorbim despre ascunzatori anti - nucleare si tuneluri de evacuare in subteran.
Program de vizitare: zilnic intre 10.00 si 16.00. Nu veti putea intra daca nu aveti cu dumneavoastra cartea de identitate sau pasaportul.
Adresa: Str. Izvor, nr. 2-4

19.    Palatul Cotroceni
Palatul Cotroceni dateaza de la sfarsitul secolului al 19-lea si este resedinta oficiala a presedintelui Romaniei. Multe incaperi sunt deschise pentru vizitatori, dar va sfatuim sa sunati inainte pentru  a avea asigurat un loc in tur. Palatul are un loc ilustru in istoria romaneasca, mai ales ca resedinta Reginei Maria, sotia regelui Ferdinand I. Nu uitati pasaportul acasa.
Adresa: Bulevardul Geniului, nr. 2-4

20.    Gradina Zoologica Baneasa
Gradina Zoologica Bucuresti a luat fiinta in anul 1955 sub forma unui serviciu al Sectiunii Gospodariei Comunale din cadrul Sfatului Popular al Capitalei. La acea data, mici efective de animale erau raspandite in parcurile Cismigiu, Carol I, Herastrau si in Padurea Baneasa.
Intre anii 1955-1959 are loc o concentrare progresiva a animalelor in cadrul Coltului Zoologic Baneasa, unde la 1 Mai 1959 s-a deschis primul sezon de vizitare. Incepand din 1962, titulatura institutiei a devenit Gradina Zoologica Bucuresti si in acelasi an, a fost inclusa in Anuarul International al Gradinilor Zoologice (International Zoo Yearbook, editat de Societatea de Zoologie din Londra).
Gradina zoologica, avand suprafata totala de 5,85 ha, este un asezamant public care intretine si expune colectii de animale vii, salbatice, indigene si exotice, in vederea realizarii a doua principale deziderate: conservarea faunei (avand prioritate speciile amenintate cu disparitia) si instruirea, educarea si recreerea publicului vizitator.
Adresa: Strada Vadul Moldovei, nr. 4

21.    Gradina Botanica
Acopera o suprafata de 17,5 hectare (inclusiv 4.000 m² de sere) si are peste 10.000 specii de plante. Ierbarul Gradinii Botanice din Bucuresti a ajuns la circa 500.000 planse, fiind organizat pe doua mari sectiuni.
Muzeul Gradinii Botanice se afla situat la intrarea in Gradina, intr-o cladire in stil brancovenesc. In acest muzeu sunt expuse peste 5.000 de specii de plante, inclusiv 1.000 de specii exotice.
Sera Veche a Gradinii Botanice a fost construita intre anii 1889-1891, dupa modelul Serelor din Liège (Belgia). Pavilionul a fost reabilitat în anul 2011, fiind gandit ca un colt de padure tropicala si contine reprezentanti ai multor familii de plante exotice.
Adresa: Sos. Cotroceni, nr. 32

Bucurati-va de oras si luati si pentru acasa un suvenir din frumosul nostru Bucuresti!

© Copyright Phoenicia hotels 2016

Proudly developed by  Proudly developed by Shortcut Media Services