Iubim Romania

Romania este o tara a contrastelor, plina de surprize, traditii si nenumarate locuri de vizitat, care-ti taie rasuflarea si lasa impresii de neuitat in mintea celor care o viziteaza.

Poate ca Romania nu este la fel de cunoscuta ca alte tari europene, dar asta nu inseamna ca este o parte nesemnificativa a lumii. Este o tara bogata din punct de vedere cultural si detine o semnificatie istorica de care multi oameni nu sunt constienti.

Iata cateva dintre cele mai interesante lucruri care fac din Romania o tara a contrastelor:

1.    Romania are unul dintre cele mai vesele cimitire de pe pamant

Ascuns intr-un sat mic din Maramures, in apropiere de granita cu Ucraina, Cimitirul Vesel din Sapanta nu este doar un unic sit de inmormantare, ci si un muzeu in aer liber si o atractie turistica de sine statatoare. Proiectat in 1940 de catre un sculptor local, Stan Patras Ion, Cimitirul din Sapanta iese in evidenta prin crucile sale vopsite in culori stralucitoare, sculptate in lemn de stejar si pictate cu scene din viata persoanei decedate, care-si face veacul in acel loc de veci. Mai mult de atat, pe fiecare piatra funerara apare si un poem spiritual care ilustreaza viata persoanei si modul in care aceasta a murit.

2.    Inventatorii romani au schimbat lumea

Romania a dat nastere unor oameni de stiinta si ingineri extraordinari, dintre care majoritatea au schimbat, de fapt, lumea. Nicolae Constantin Paulescu - descoperitorul insulinei, Eugen Pavel - inventatorul Hyper CD-ROM, Aurel Persu - primul inginer auto si designer care a construit o masina cu rotile din interiorul liniei aerodinamica ITS; Petrache Poenaru - Inventatorul stiloului; Emil Racovita - fondatorul biospeologiei (studiul organismelor vii din pesteri); Anastase Dragomir - inventatorul scaunului parasutat, versiunea incipienta a scaunului de ejectie de astazi. In plus, inginerii romani au contribuit la istoria zborurilor de succes. Henri Coanda, Aurel Vlaicu si Traian Vuia – toti au fost pionieri in domeniul aviatiei si al aerodinamicii.

3.    Romana este singura limba romanica din Europa de Est

Cei mai multi oameni cred ca limba romana este foarte asemanatoare cu cea vorbita in Rusia sau alte tari slave, dar, in realitate, romana este o limba romanica in stransa legatura cu italiana, franceza, spaniola, catalana si portugheza.

4.    Romania are 7 obiective recunoscute UNESCO 

Acestea includ: Bisericile din Moldova; Cetatea dacica din Muntii Orastie; Centrul istoric din Sighisoara; Manastirea Horezu; satele cu biserici fortificate din Transilvania; Bisericile de lemn din Maramures si Delta Dunarii.

5.    Romania detine cele mai mari resurse de aur si argint din Europa

Romania detine valoroase resurse naturale, ce se ascund in bogata retea hidrografica. O mare parte din aceste metale pretioase, se gasesc in apele ce izvorasc din Muntii Apuseni si Carpatii Meridionali. Aceste metale au fost extrase din apele noastre inca din antichitate, prin metode rudimentare, precum saitrocul.

6.    Romania are cea mai mare cladire administrativa din lume

Construit de fostul dictator roman Nicolae Ceausescu, Palatul Parlamentului din Bucuresti, cunoscut, de asemenea ca si Casa Poporului - este cea mai mare, mai grea si cea mai scumpa cladire a administratiei civile de pe planeta.

7.    Romania are cea mai bine conservata Delta din Europa

Aceasta dispune de mai bine de 23 de ecosisteme naturale, oferind o flora si o fauna de o varietate uimitoare.

8.    Statuia lui Decebal de la Cazanele Dunarii este cea mai mare sculptura in piatra din Europa

Undeva de-a lungul Dunarii, in apropiere de micul oras Orsova, din sud-vestul Romaniei se afla o scultura intr-o piatra, cu inaltimea de 55 de metri, reprezentandu-l pe Decebal, ultimul rege al Daciei. Monumentul este cea mai mare sculptura in piatra din Europa si se poate ajunge la ea doar cu barca.

9.     Primul oras cu strazile iluminate din Europa continentala

Timisoara, una dintre cele mai frumoase si vibrante metropole ale Romaniei, a fost primul oras iluminat cu felinare electrice stradale din Europa Continentala, in 1884. Conform standardelor internationale, a fost al doilea dupa New York.

10.    Primul castel din Europa iluminat de curent electric

Castelul Peles a fost primul castel european iluminat in intregime de curent electric. Energia electrica a fost produsa de propriul sistem de incalzire centrala al castelului.
Construit in 1888, Castelul Peles este inca functional si este vizitat in tot timpul anului de milioane de turisti romani si straini.

11.    Litoralul romanesc al Marii Negre

Cu o lungime totala de 245 km, se intinde din nord, de la granita cu Ucraina pana la granita cu Bulgaria. Litoralul este cu certitudine una din cele mai spectaculoase regiuni ale Romaniei.
Peisaje uimitoare, obiective si atractii turistice, posibilitati de agreement si distractie, o capacitate de cazare multipla (peste 250.000 de locuri de cazare) - acestea sunt sunt doar o parte din ingredientele ce fac ca vacanta turistilor veniti atat din tara, cat si din strainatate sa fie una reusita.

12.    Transfagarasanul

Este considerata a fi cea mai spectaculoasa sosea din lume. Nu o spunem noi, ci britanicii de la Top Gear. Construit la inceputul anilor '70, pentru uz militar si finalizat pe 20 septembrie 1974, Transfagaraseanul leaga Transilvania de Muntenia, fiind la o inaltime de 2034 m.

Nu o sa va dezvaluim chiar totul despre tara noastra, dar va asteptam sa ne vizitati si sa descoperiti bogatiile ascunse ale Romaniei.

 

 

 

 

© Copyright Phoenicia hotels 2016

Proudly developed by  Proudly developed by Shortcut Media Services